1187
Hyde Park
Kuchnia orientalna
gromek 2015-12-02 11:41:30
Planuje zrobić wesele z mężem azjatą, ponieważ jego rodzinę nie stać na przyjazd chciałabym zrobić wesele z azjatycką kuchnią? Co polecacie w Limanowej? Dobre jedzenie ma restauracja Mekong? Chce zrobić dla niego coś wyjątkowego w tym dniu.
RE: Re: Kuchnia orientalna
Aerwin
2015-12-07 09:21:02
W Limanowskim Mekongu jadłem tylko raz i to dawno temu. Jadałem natomiast (nawet całkiem niiedawno) w dwóch mekongach w Krakowie no i niestety w obu przypadkach jedzenie było tragiczne. Ograniczało się do tego, że podawany był usmażony kurczak z cebulą i marchewką, zalewany różnymi sosami (w zalezności pod pozycji w menu), wszystko na bazie sosu sojowego. A sosy wręcz były glutem od nadmiaru żelatyny służącej do zagęszczania "sosów" :/
Szkoda, bo bardzo lubię dalekowschodnią kuchnię i się naciąłem :( Tym bardziej, że porównując do innych "chińczyków" ceny mają... spore :/
Nie wiem jakiej narodowości jest Twój mąż, ale kuchnia azjatycka kuchni azjatyckiej nie równa :) Problem z Mekongiem jest też taki, że w zasadzie w opisie postawione jest tylko, że mają kuchnie azjatycką. Ale czy to jest kuchnia wietnamska, chińska, japońska czy tajska czy jeszcze jakaś inna to już nie wiadomo. Dla mnie to niestety taka pseudo kuchnia :( Tak jakby ktoś otworzył restaurację z kuchnią europejską ;)
Szkoda, bo bardzo lubię dalekowschodnią kuchnię i się naciąłem :( Tym bardziej, że porównując do innych "chińczyków" ceny mają... spore :/
Nie wiem jakiej narodowości jest Twój mąż, ale kuchnia azjatycka kuchni azjatyckiej nie równa :) Problem z Mekongiem jest też taki, że w zasadzie w opisie postawione jest tylko, że mają kuchnie azjatycką. Ale czy to jest kuchnia wietnamska, chińska, japońska czy tajska czy jeszcze jakaś inna to już nie wiadomo. Dla mnie to niestety taka pseudo kuchnia :( Tak jakby ktoś otworzył restaurację z kuchnią europejską ;)