22°   dziś 28°   jutro
Środa, 19 sierpnia Bolesław, Jan, Borysław, Julian, Juliusz, Ludwik, Emilia, Konstancja
Przeglądasz dane archiwalne
1667

Hyde Park

Jak długo można być na leczeniu biologicznym przy łuszczycy skóry głowy?

mariab 2025-08-20 14:16:52
Pytanie do osób na leczeniu biologicznym – jak długo już jesteście na lekach i jak zareagowała łuszczyca skóry głowy? Pytam, bo po 8 miesiącach mam poprawę, ale skóra głowy nadal nie wygląda idealnie i zastanawiam się, czy to kwestia czasu, czy może lek nie działa wystarczająco.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Jak długo można być na leczeniu biologicznym przy łuszczycy skóry głowy?
zwen 2025-08-20 14:22:51
Będzie z pięć lat. Skóra nie jest idealna, ale mam spokój z dużymi ogniskami. Na głowie też lepiej, chociaż nie odstawiłem pielęgnacji – raz w tygodniu leci Psorisel, głównie płyn, bo nie zostawia tłustego filmu. To mi pomaga utrzymać ten stan dłużej.
siedleck 2025-08-21 12:18:41
Jakim cudem pięć lat, skoro dopiero od dwóch leczenie biologiczne jest bezterminowe? Cóż to za lek? Ja jestem od roku i mam wrażenie, że u mnie zadziałało dopiero po kilku miesiącach – ale też tylko na ciele, skóra głowy się długo trzymała. Póki co nie kombinuję, bo boję się nawrotów.
rrr10 2025-08-26 14:28:05
Najpierw byłem w programie klinicznym na adalimumab, a teraz na Cosentyx. Z głową nie było łatwo – poprawiło się dopiero, jak zacząłem stosować dodatkowo Psorisel. Emulsja i szampon regularnie, zwłaszcza przy zmianach pogody. https://e-melissa.pl/verdelove-psorisel-zestaw-szampon-na-luszczyce-200-ml-plus-emulsja-do-skory-glowy-200-ml-plus-plyn-do-skory-glowy-z-luszczyca-150-ml
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na kontakt@limanowa.in