Sobota, 08 maja
Liza, Stanisław, Wiktor, Marek, Miron, Kornel

Jest oświadczenie. Dyrektor odchodzi

24.11.2011 13:36:24 top 62 12316

Limanowa. Dariusz Socha - dyrektor limanowskiego szpitala odchodzi z pracy za porozumieniem stron.

Wczoraj w Szpitalu Powiatowym w Limanowej obradowała Rada Społeczna Szpitala. Rada została w pewnym momencie utajniona (pisaliśmy o tym w artykule "Obrady utajnione - dyrektor do odwołania"). Podczas obrad starosta wniósł do porządu obrad punkt o podjęciu opinii w sprawie odwołania dyrektora ze stanowiska.

Dziś w tej sprawie nasze pytanie odpowiedział oświadczeniem Zarząd Powiatu Limanowskiego (Jan Puchała, Franciszek Dziedzina, Mieczysław Uryga i Jan Więcek). Okazuje się, że opinia nie została podjęta, tylko doszło pomiędzy Zarządem Powiatu a dyrektorem do porozumienia.

"W związku z pismem Dyrektora Szpitala Powiatowego w Limanowej o rozwiązanie stosunku pracy, w rezultacie porozumienia między Zarządem Powiatu Limanowskiego i Panem Dariuszem Socha, Dyrektorem Szpitala Powiatowego w Limanowej uzgodniono ustanie zatrudnienia Pana Dariusza Sochy na stanowisku Dyrektora Szpitala z  dniem  31.03.2012 roku, z uwagi na:
•    dokończenie rozpoczętych inwestycji i zamkniecie negocjacji z NFZ  MOW w Krakowie,
•    zamknięcie roku obrachunkowego,
•    wykonanie zaleceń pokontrolnych, wynikających z przeprowadzonych kontroli.

Jednocześnie strony uzgodniły, że poza niniejszym oświadczeniem, w tej sprawie nie będą się więcej wypowiadać."

Wczoraj rano pytaliśmy Starostę czy prawdą jest, iż Zarząd Powiatu utracił zaufanie do dyrektora limanowskiego szpitala i zwrócił się z propozycją rozwiązania umowy. Prosiliśmy o natychmiastową odpowiedź w związku z tym, iż pytanie jest bardzo proste. Odpowiedź dostaliśmy dziś wraz z przytoczonym oświadczeniem. - W związku z wydanym oświadczeniem przez Zarząd Powiatu Limanowskiego, owe oświadczenie proszę potraktować, jako odpowiedź na pytanie Pana Redaktora - brzmi odpowiedź.

Komentarze (0)
Masz do nas sprawę? Skontaktuj sie z nami mailowo kontakt@limanowa.in